HATAY / PAYAS - Sincan İlkokulu

YERLi MALI HAFTASI KUTLAMALARI

Yerli Malı Haftası ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini arttırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Yerli Malı Haftası boyunca öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve velilerimizin desteği ile öğrencilerimize güzel anılar bırakmanın yanı sıra tutum ve yerli malı kullanmanın anlam ve önemini aktardık.

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasının amacı:

•  Tutumun önemini kavratmak.
  •  Küçük yaştan tutumlu olma alışkanlığı kazandırmak.
  •  Yatırımın anlam ve önemini kavratmak.
  •  Tüketim-yatırım ilişkisini açıklamak.
  •  Tüketimde tutumu, tüketimden çok yatırım yapmayı teşfik etmek.
  •  Türk mallarını tanıtmak. Yerli malı kullanmanın faydalarını açıklamak. Herkesi yerli malı kullanmaya teşvik ederek yurt ekonomisine katkıda bulunmayı sağlamak.
  •  Sağlıklı, mutlu insanları ile kalkınmış Türkiye yaratmayı görev olarak ilan etmek. Gelecek kuşaklara kalkınmış bir Türkiye bırakmak. Bu güzel yurtta, genç neslin sorumlu ve şerefli yerini almasını sağlamak.

Aşağıdaki linkten veya sayfanın en altından öğrenci etkinlik videomuza ulaşabilirsiniz.

20-12-2023

Yayın: 20.12.2023 - Güncelleme: 26.12.2023 08:48 - Görüntülenme: 58